Info om BUCK

Buck's historie

OPFINDSOMHED HØRER FAMILIEN TIL.

En ung Kansas smedelærling ved navn Hoyt Buck ledte efter en bedre måde at hærde stål på, så det ville holde formen længere. Hans unikke tilgang førte til den første Buck kniv i 1902. Hoyt producerede hver kniv i hånden ved at bruge udtjente filblade som råmateriale. Hans håndværk blev meget værdsat under anden verdenskrig.

Hoyts ældste søn Al var flyttet fra Pacific Northwest til San Diego Californien efter at have afsluttet et ophold i flåden et årti tidligere. Hoyt og hans kone Daisy flyttede ind hos Al og hans familie i 1945 og etablerede en butik som
H.H. Buck and Son.

Efter hans fars død fortsatte Al den spæde kniv virksomhed, indtil inkorporering af Buck Knives, Inc. i 1961. Al introducerede sin søn, Chuck, til kniv branchen i en tidlig alder, og Chuck og hans kone, Lori, var begge involverede, da virksomheden blev stiftet. I 1964 blev kniv industrien revolutioneret med introduktionen af ​​Model 110 Folding Hunter, hvilket gjorde Buck Knives førende på området. En position som vi er stolte af at besidde i dag.

Chuck arbejdede sig op gennem virksomheden, hvor han fungerede som præsident og administrerende direktør i mange år, før han overlod tøjlerne til sin søn, CJ, i 1999. Chuck forblev aktiv som bestyrelsesformand, indtil han gik bort i 2015. Lori sidder nu i bestyrelsen af direktører og er aktivt involveret i Buck-promoverende begivenheder i hele USA, og fortsætter Chucks arv.

CJ, 4. generations familiemedlem til at lede Buck Knives og nuværende administrerende direktør, præsident og bestyrelsesformand, startede i virksomheden på produktionslinjen i 1978. Han er blevet citeret for at sige: "Vi har hjulpet folk med at trives med pålidelige og troværdige produkter i over ét århundrede. Da vores eget navn står på kniven, er vores kvalitet, fokus og sans for detaljer meget personlig."

Hoyt og Al Bucks opfindsomhed kan være det, som har sat virksomheden på landkortet. Men det er vores løbende forpligtelse til at udvikle innovative nye produkter og forbedre det, vi har af tredje og fjerde generation af Buck-familiemedlemmer, der har gjort Buck til den succesrige knivproducent, den er i dag. Helt ærligt, det er, hvad vores kunder forventer af en Buck.

 

Buck's livstidsgaranti

Vi garanterer, at hver eneste Buck kniv er fri for defekter i materiale og udførelse i hele knivens levetid, og vi vil reparere eller erstatte enhver Buck kniv, der er defekt, med en ny Buck kniv, efter vores valg. Buck Knives garanterer ikke sine produkter mod normalt slid, misbrug eller produktændringer. Buck Knives er ikke beregnet til at blive brugt som hammere, mejsler, til at lirke med eller som skruetrækkere.

Hvis din kniv er blevet beskadiget på grund af misbrug, kan vores reparationsafdeling analysere skaden og reparere den mod et rimeligt gebyr

Hvis din kniv har sentimental værdi, bedes du notere det, når du sender kniven til os, så vi kan afgøre, om den skal repareres eller udskiftes.

"Som min far Chuck Buck ville sige, hvis dette er din første Buck kniv, "velkommen ombord." Du er nu en del af en meget stor familie.
Vi tænker på hver enkelt af vores brugere som medlem af Buck Kniv-familien, og vi tager os af vores egne.

Nu hvor du er familie, vil du måske gerne vide lidt mere om os. Far sagde det bedst, da han sagde: "Den fantastiske vækst i Buck Knives, Inc. var ingen tilfældighed. Fra begyndelsen besluttede vi at gøre Gud til Senior Partner. I en krise blev problemet overgivet til ham, og han har endnu ikke fejlet med at hjælpe os med svaret. Hver kniv skal afspejle ledelsens integritet. Hvis vi nogle gange fejler på vores ende, fordi vi blot er mennesker, finder vi det nødvendigt at gøre vores yderste for at rette det op. Hvis nogle af jer er urolige eller forvirrede og leder efter svar, må vi opfordre jer til at se til ham, for Gud elsker jer."

Vi har stået ved disse værdier siden 1902 og ærer vores produkter med denne livstidsgaranti. Tøv ikke med at kontakte os angående din kniv."

CJ Buck
(Præsident, administrerende direktør, bestyrelsesformand for Buck Knives)

 

Valget af den rigtige kniv

At vælge den rigtige kniv kan være overvældende. Det er bedst at stille dig selv disse spørgsmål, når du prøver at træffe en beslutning om, hvad du skal købe.

HVAD ØNSKER DU I EN KNIV?

·      Hvordan vil du bruge din kniv?

·      Hvilke funktioner er vigtige for dine aktiviteter?

·      Hvilke materialer er mest kritiske for brugen?

·      Hvilke sikkerhedsfunktioner forventer du?

HVILKE FUNKTIONER ER VIGTIGE FOR DINE AKTIVITETER?

·      Fast klinge - robust, pålidelig, altid klar til brug.

·      Foldekniv - kompakt, sikker at bære. De fleste låser, når de er åbne for sikker brug.

·      Bladets form- hvilken form passer bedst til dine behov. Se vores bladformssektion for mere info

·      Enhåndsåben/luk - essentiel, når den ene hånd er optaget.

·      Tyk klinge - tunge opgaver.

·      Letvægts - føles ubehæftet, lettere i lommen.

·      Gut hook – god til at flå.

·      Savtand - skærer træ eller knogler.

·      Ergonomisk design - passer behageligt i din hånd.

HVAD ER DEN LAVET AF? HVILKE MATERIALER ER KRITISKE FOR DIN BRUG?

KLINGESTÅL

·      En god klinge kombinerer god kantfastholdelse, rustbestandighed og nem genslibning. 420HC er et rustfrit stål, der giver fremragende rustbestandighed, let genslibning og medium kantfastholdelse.

·      154CM er et specialstål med meget højere kulstofindhold, hvilket giver det en højere hårdhedsklassificering og højere kantfastholdelse.

·      S30V er et rustfrit stål med høj vanadium og endnu højere kantfastholdelse.

HÅNDTAGSMATERIALER

·      Gummi, Micarta og teksturerede håndtag giver et overlegent greb under våde forhold.

·      Træ- og metalhåndtag giver holdbarhed og æstetik.

·      Komposithåndtag giver pasform, greb og holdbarhed.

HVILKE SIKKERHEDSFUNKTIONER FORVENTER DU?

·      Vil du foretrække en kniv, der låser, når den er slået ud? Og låser, når den er lukket?

·      Hvilken type låsemekanisme får dig til at føle dig bedst tilpas? Se afsnittet; faste klinger vs. foldeknive nedenfor

·      For en fast klinge, ville du så foretrække en større klingeskærm?

·      Overvej også håndtagsmaterialer for et bedre greb afhængigt af dets tilsigtede brug.

FASTE KLINGER VS. FOLDEKNIVE

Først skal du vælge mellem en fast klinge eller en foldeklinge. Faste klinger er kraftige, nemme at rengøre og let tilgængelige med en skede. Foldeknive er meget sikre; de fleste låser åbne og åbner sig ikke ved et uheld i din taske eller lukker i din hånd. De kan være sværere at rengøre, og du skal være opmærksom på at holde foldemekanismerne rene, men de er nemmere og mere bekvemme at bære og skjule. Uanset om du vælger en fast klinge eller foldekniv, skal du også vælge en klingeform og stål, der passer bedst til dine behov.

Faste klinger:

En kniv med fast klinge vil aldrig overraske dig i brug, fordi det er et solidt stykke stål. Knive med fast klinge er et solidt stykke metal, der kan have en tang eller fuld tang konstruktion i håndtagets ende. "Tang" konstruktion har en tilspidsning, der forsvinder ind i håndtaget (træ eller andet materiale). Fuldtang konstruktion har en solid metalramme, hvortil der er fastgjort "håndtagsplader/handle slabs" på hver side. Full-tang knive er stærkere, men lidt tungere med et håndtag forankret til det. Hvis du leder efter en klinge, du virkelig kan stole på til hårde opgaver, såsom field dressing og campingopgaver, er en fast klinge det bedste valg.

Foldeknive:

Foldeknive kombinerer sikkerheden ved et lukket blad og den kompakte størrelses bekvemmelighed. Foldeknive har forskellige metoder til åbning og lukning. Ikke alle foldeknive låser, men dem, der gør, er som regel navngivet af deres låsemekanismer.

 

FOLDEKNIV LÅSEMEKANISMER 

Lockback

Lockback foldeknive har en mekanisme, der låser bladet i åben position, aktiveret ved at åbne bladet helt. En lockback får sit navn fra en rocker (vuggende "lås"-stang), der delvist er synlig oven på kniven. Åbning af klingen får "vippen" til at låse mod klingen, så den låser, når den er åben. Ved at trykke ned på vippen på toppen af ​​håndtaget frigøres den og gør det muligt for brugeren at lukke bladet. Lockbacks kræver tohåndslukning, selvom nogle er enhåndsoplukkere.

Liner lock

En "Liner Lock" (AKA "locking liner") er en foldekniv, der låses op via en spændt metalforing inde i håndtaget. Som ved en "Lockback" aktiverer åbning af bladet låsen. Oplåsning opnås ved at placere tommelfingeren på den forreste del af foringen og skubbe til venstre, hvilket frigiver bladet. Liner locks kan typisk åbnes med én hånd og lukkes med én hånd. En tommelfingerknop eller -hul muliggør åbning med én hånd.

Frame lock

En frame lock fungerer som en liner lock, men låsemekanismen er en del af håndtagets "ramme" - på siden af ​​kniven. "Frame lock" er en kanaliseret låsearm, der bevæger sig indad for at låse mod bladet, når kniven åbnes. Ved at skubbe udad frigøres den fra sin "låste position", så brugeren kan lukke bladet. Fordelene er færre bevægelige dele og mindre vægt. Frame lock kan typisk åbnes og lukkes med én hånd.

Button Lock

En trykknap er i de fleste tilfælde placeret nær forsiden af ​​håndtaget. Trykknappen fungerer som en lås i enten lukket eller åben position. Ved at trykke på knappen låses bladet op og giver dig mulighed for at åbne eller lukke det. Button locks kan være en- eller tohåndsåbne eller en- eller tohåndslukkede.

Strong Lock System (SLS)

Dette er en nyere låsemekanisme og kan blive omtalt som "Strap lock" af andre i branchen. På vores 830 Marksman-model bruges en "strop" af metal langs knivens ryg som en låsestang. Ved at bruge en flipper til at gå i indgreb med bladet klikker remlåsestangen ind i klingelåsens fordybning, hvorved remmen og bladet er justeret lineært og giver en konfiguration svarende til en fast klingekniv. Det har vist sig at være en af ​​de stærkeste låsemekanismer, der findes. For at frakoble klingen skal du blot løfte stroppen med tommelfingeren og bruge den anden hånd til at dreje klingen lukket.

 

 

Kniv slibning og Pleje

EN SKARP KNIV ER EN SIKKER KNIV

At holde en skarp kant på din klinge er vigtig for din egen sikkerhed. Når man kompensere for en sløv kant ved at anvende yderligere kraft for at afslutte et snit, er chancen for alvorlige skader markant højere. Hvis knivbladet uventet går fri af det du skærer i, kan du ofte komme til skade.

Når du sliber en Buck kniv ordentligt, vil den fungere, som den ver beregnet til. Slib aldrig din kniv på en motordrevet slibeskive, der ikke er specielt designet til formålet. Du kan ødelægge tempereringen i din klinge, hvilket gør kanten tilbøjelig til at få skår eller revner. Dette gør også garantien ugyldig. Det første skridt til knivslibning er at vælge en slibemetode. (De forskellige metoder kommer nedenfor)

SÅDAN SLIBER DU DIN KNIV

Når du har besluttet dig for, hvilken type slibemetode der er bedst for dig, bedes du læse følgende instruktioner. 

Slibning er i virkeligheden to processer: Slibning og finpudsning. Slibning er simpelthen fjernelse af metal. Finpudsning er en præcisionsslibeproces, hvor en relativt lille mængde materiale fjernes fra overfladen ved hjælp af slibende sten. Når du har den rigtige form, normalt ved at bruge et mere aggressivt korn, skifter du derefter til et finere korn for at finpudse kanten.

BUCK FAMILIENS INSIDE TIP

Al Buck (1910-1991) havde en fantastisk metode ved at bruge en tusch til folk, der kæmpede for at mestre slibning i hånden. Han ville fortælle folk, at der kun var tre ting at huske, når de slibede: "Skær altid ind i stenen, træk aldrig din kniv tilbage over stenen og behold altid din vinkel."

For at bruge Al's metode skal du tage en sort tusch og farvelæg kanten af ​​kniven. Tag derefter to strøg på stenen og undersøg kanten. Hvis du har bevaret den rigtige vinkel, vil alt det sorte være væk. Hvis du ser sort på toppen af ​​kanten, betyder det, at du holder bagsiden af ​​kniven for langt fra stenen. Hvis der er sort i bunden af ​​kanten, men toppen er ren, lægger du kniven for fladt på stenen, og du skal hæve den lidt. Mal kanten og prøv igen. Når du opdager, hvordan den rigtige vinkel ser ud, skal du bare vedligeholde den.

 

KNIVSLIBNING

Slibning af lige, ikke-takkede klinger på en sten eller stål.

Du bør inspicere bladets tilstand ved at se ned langs kanten. Se efter hakker eller flade pletter, der vil reflektere lys.

·      Hvis bladet er hakket eller ekstremt sløvt, skal du starte med trin 1 (Brug en grovkornet sten).

·      Hvis bladet kun er noget sløvt eller blot trænger til en efterbehandling, så start med trin 2 eller 3.

 

STEP 1

HÅRD SLIBNING: TIL HAKKEDE, INKONSISTENTE KANTER ELLER EKSTREMT SLØVE KLINGER. BRUG EN GROVKORNET SLIBER.

Denne fase kaldes "rough cut". For at fjerne uoverensstemmelser i klingekanten og forme kanten fra et rundt "U" til et skarpt "V", skal du begynde med en grovkornet sliber.

Vi anbefaler at udføre 5 strøg pr. side og derefter evaluere den slibning, du laver, og justere din vinkel eller strøg, som du finder nødvendigt for at få en ensartet bredde af affasning på begge sider.

HOLD DEN KORREKTE SLIBEVINKEL 

Ideelt set vil du følge samme slibe- og kantvinkel (affasningen), som da bladet var nyt. Vinklen på en Buck kniv er indstillet baseret på, hvordan vi føler, at kniven vil blive brugt. Hård brug har brug for et stærkt og stumpt "V", mens flåning eller filetering ville have brug for et dybere, men mere sårbart "V". Vi har en tendens til at slibe til 13-16 grader per side. Hvis du matcher den eksisterende kantvinkel og holder kniven mod stenen for at skære jævnt over kantslibningen, får du en kant med en lignende vinkel. En god tommelfingerregel er at holde bladet, så bagsiden af ​​det er omkring en klingebredde op fra fladen på stenen.

STRYG KNIVEN OVER SLIBEREN MED JÆVN KONTROL

For meget tryk kan knuse eller fjerne kornene fra en diamantsliber og vil trætte brugeren. Det kan forårsage dybere takker på kanten, som er sværere at fjerne i en efterfølgende proces og kan endda brække graten af, hvilket skaber nye flade pletter på kanten.

Dit strøg kan være lige eller cirkulært, fra "håndtag til spids" ELLER "spids til håndtag", alt efter hvad der er mest behageligt. Hvis du bruger en lille bærbar sliber, skal du stryge bladet i næsten lige retning. Husk altid at skære i stenen og aldrig trække dit blad bagud. Bladkanten skal vende i samme retning som dit strøg. Du flytter altså metallet væk fra kanten. Vi anbefaler det cirkulære strøg, da det hjælper dig med at bevare din vinkel i stedet for at skulle finde den, hver gang du løfter kniven fra stenen.

BIBEHOLD KONTAKT MED SLIBEFLADEN

Mens du arbejder i længden af ​​kanten (fra håndtag til spids), må du ikke lade spidsen af ​​bladet komme ud over kanten af ​​sliberen. Dette kan forårsage en afrundet spids eller lange ridser på tværs af bladet.

SLIB BEGGE BLADSIDER ENS

Udfør det samme antal strøg på hver side af bladet. Vi anbefaler 5 strøg pr side og evaluér, men hvis du laver 15-20 strøg på den ene side, så lav også 15-20 på den anden side. Skift ikke side efter hvert strøg, da dette gør det sværere at bevare din vinkel.

CIRKULÆR SLIBNING

Denne metode hjælper med at holde en ensartet vinkel. Hold bladet på overfladen, og brug en let bevægelse med uret med kanten mod højre, indtil den ønskede skarphed er opnået. Den er ideel til at opnå den originale fabrikskant. Vend bladet om. Brug en let bevægelse mod uret med kanten mod venstre. Prøv at bruge den samme mængde tid på hver side og evaluér.

ARBEJD PÅ "HAKKER" SEPARAT

Hvis der er et lille hak på kanten, så arbejd på området omkring hakket jævnt fra side til side. Når hakket er væk, gå tilbage til at arbejde i hele længden af ​​kanten. Hvis der er et stort hak på kanten, som ikke forstyrrer dit arbejde, kan du med fordel forlænge knivens levetid og lade hakket være.

En sidste procesinspektion er at køre kniven let over en fingernegl. Hvis din slibning er nået til kanten, vil du mærke mikrotakkernes modstand. Hvis du ikke er færdig, vil de uskærpede dele af din kant glide uden modstand.

INSPICÈR "JÆVNHEDEN" AF DIN KANT

Du skal have en jævn kantvinkel på begge sider. Når du mærker et konsekvent træk fra håndtag til spids, så gå videre til trin 2.

 

STEP 2

MEDIUM TIL ENDELIG SLIBNING: TIL SLØVE KLINGER, HURTIGE TOUCH UPS OG ENDELIG SLIBNING. BRUG EN MEDIUM KORN SLIBER

Hvis du lige har afsluttet step 1, så dub eller tør din kniv. Vær forsigtig - graten kan skære ligesom en skærpet kant. Nu er du klar til at arbejde på kanten.

For blot at slibe sløve klinger og fjerne grove ridser, start her.

SLIBERE

Diamantslibere kan bruges tørre eller våde. Brug vand eller vandbaseret slibevæske, ikke petroleumsbaseret olie som smøremiddel. Naturlige slibesten kan også bruges tørre eller våde, men vi anbefaler våde. Brug vand, vandbaseret slibevæske eller petroleumsbaseret slibeolie.

Slib kanten ved at følge de samme trin som i step 1

Du kan opnå en god, skarp kant og finish på dette step uden at gå videre til trin 3. Finpuds med lette, enkelte strøg, fra side til side, indtil du ikke mærker grater på begge sider. For at finjustere kanten eller udglatte ridser, så spring dette step over og gå direkte til step 3.

 

STEP 3

FINSLIBNING TIL EN BARBERINGSKANT

ENDELIG SLIBNING = NATURSTEN ELLER FINSKORNSLIPNING

Step 3 fjerner eventuel resterende grater og polerer klingekanten.

ANVENDELSE AF SLIBEVÆSKE

Naturlige slibesten skal bruges våde. Slibning vil kræve efterfølgende oprydning, så vær generøs med slibevæsken.

Brug den samme strøgbevægelse som beskrevet i step 1. Gentag indtil ridser fra den forrige kornsten er væk. Du skal stadig føle en grat, men den skal være mindre og finere.

 

Brug lette, enkelte strøg fra side til side. Lav et strøg fra håndtag til spids, drej derefter kniven til den anden side og stryg en gang fra håndtag til spids. Gentag indtil der ikke er nogen grater. Dette vil endeligt sætte kanten.

GENTAG FLERE GANGE

Du bør ikke mærke nogle mikrotakker på kanten, fra håndtag til spids. Kniven skal være barberknivskarp på dette tidspunkt. Hvis kniven ikke skærer som forventet, skal du muligvis gå tilbage til step 2. Og husk, at du ikke skal presse for meget.

 

TAKKEDE KLINGER

Takkede klinger holder deres skæreevne længe efter, at en ligekantet kniv bliver sløv, men de er meget sværere at slibe. En flad sten eller stål vil slibe dine takker af, derfor anbefaler vi et tilspidset eller cylindrisk fint diamantstål eller keramik til dette arbejde. Hver separat tak skal slibes individuelt.

Takkede klinger har en slibning på den ene side af klingen. Slib kun slibesiden af ​​klingen. Hold sliberen i den vinkel, der matcher den originale kantvinkel. Hold kniven med kanten væk fra dig og den takkede side af kanten opad. Sæt den tilspidsede diamantsliber i en tak, så du udfylder fordybningen. Træk sliberen mod kanten.

At genskabe skarpheden på en takket kniv er svært, selvom du bruger en tilspidset slibemaskine. Men du kan forvente at få en "brugbar" kant. En takket klinge forvrænges lettere ved slibning end en lige klingekant. Så slib ikke, medmindre sløve områder virkelig er mærkbare.

GUT HOOKS

Selvom den meget ligner en savtakket klinge, er en gut hook slebet på begge sider af bladet. Brug en Diamond Taper Sharpener eller en Diamond Pocket Sharpener. Begge er fremragende værktøjer til at slibe gut hooks.

Sæt den spidse, smalle ende af sliberen op mod den åbne ende af din gut hook. Den smalle, spidse ende af sliberen skal vende ind mod bladets tykkeste, væk fra kanten. Tilpas sliberens vinkel til den originale kantvinkel. Dette vil bevare den korrekte slibevinkel og forhindre dig i at blive skåret af knivspidsen. Hold den samme vinkel, når du sliber hver side af din gut hook.

Rotér. I en fremadgående og sidelæns bevægelse, stryg sliberen fra den ene side af gut hook’en til den anden. Drej sliberen, mens du bevæger den. Ligesom ved slibning af en lige klingekant, er målet at starte ved kanten og stryge væk fra kanten.

Overdriv det ikke. Undgå at overslibe eller lægge for meget pres på værktøjet. Skift sider og tjek ofte dine fremskridt.

SLIBNING AF FISKE KROG

For at slibe fiske kroge og andre små, spidse genstande skal du bruge Bucks bærbare EdgeTek Fishing Flipstik. De har en lige ”fiskekrogsrille". Brug ikke en flad slibesten. Placer fish hook’en i rillen, og skub fish hook’en mod enden af ​​sliberen væk fra håndtaget. Da det er en lille, tynd genstand, vil du gerne tjekke fremskridt ofte. Et par strøg kan være tilstrækkeligt nok. Brug ikke pres, når du stryger. Du kan også bruge fiskekrogsrillen til at skærpe andre fine genstande som pile og nåle.

 

TYPER AF KNIVSLIBERE

SLIBESTEN

Slibesten bruges til at slibe kanter af stålklinger eller værktøj. Slibesten findes i en bred vifte af former, størrelser og materialer. Sten kan være flade til at arbejde med flade kanter eller formet til mere kompleks slibning. Sten fås normalt i forskellige korn. Generelt gælder det, at jo finere korn, jo finere finish eller kant efterlades på værktøjets overflade. Finere korn skærer langsommere, fordi de fjerner mindre materiale. Korn er ofte angivet som et tal, der angiver tætheden af ​​partiklerne med et højere tal, der angiver finere korn. Dette gør det nemmere at vælge det rigtige korn til det værktøj, der skal slibes.

DIAMANTSLIBERE

Diamantslibere, lavet af metal eller en kompositbase, har et ydre lag af mikron-størrelse diamanter bundet til en metaloverflade gennem en nikkelbelægningsproces. Mange har specielle overfladehuller, som hævder at forhindre "filling build-up", men vi føler, at det blot reducerer brugt diamant pr. slibning.

Diamantsten er hurtige, effektive og kommer i forskellige korn. Du kan bruge en diamantsten våd eller tør, men vi anbefaler våd, da dette forhindrer diamantslibemidlet i at fylde op med det fjernede stål fra slibningsprocessen. Brug vand eller mineralolie og ikke en smøre- eller petroleumsbaseret olie. En anden vigtig fordel ved en diamantsten er, at du ikke vil forårsage en fordybning i den slibende overflade.

Når du er færdig med at bruge diamantstenen, skal du sørge for at rense overfladen grundigt, så diamanterne er helt eksponerede til næste brug.

NATURLIGE SLIBESTEN

Arkansas Washita natursten er ægte silica Novaculite fra Arkansas. De forskellige korn forekommer naturligt baseret på selve stenens densitet og giver med deres slibende egenskaber fremragende slibesten. Natursten er også selvfornyende. Selve stenen er opbygget som en række stablede bobler eller en bikagekonstruktion. Når du slider gennem gulvet i en boble, afslører du de to sidekanter, som giver dig en forfrisket skærpende overflade, indtil du slider igennem dem ind i boblen nedenunder. Denne selvfornyelse har dog et negativt aspekt, da stenen vil udhules og til sidst knække. Det burde dog tage år at ske.

Natursten kan bruges våde eller tørre og rengøres efter slibning ligesom diamantsten. Vær derfor ikke nærig med slibevæsken under slibningen. Brug nok til at holde en pøl synlig på overfladen af ​​stenen. Når den er grumset, tør væsken let væk og tilsæt derefter mere.

 

SÅDAN RENGØR DU OG PLEJER DIN SLIBESTEN

Brug lidt ekstra væske til at rense og tør derefter slibestenen efter hver brug. Opbevar forsigtigt. Blanke grå striber er en god indikator for opbygning af affald. Rengør slibestenen grundigt.

 

·      Hvis du bruger vand eller vandbaseret pudsevæske, skal du rengøre med sæbevand.

·      Hvis du bruger petroleumsbaseret pudseolie, skal du bruge den  heatsamme olie eller petroleum.

·      For at skrubbe ren, brug din finger eller en gammel tandbørste.

·      Tab ikke din slibemaskine. Da den er lavet af sten, kan den knække eller slå en flig af

 

 

SLIBNING AF STÅL

Strygestål begyndte som hærdede stålstænger (hårdere end bladet, der skulle slibes). Med stålstænger blev overfladen dog ødelagt. Disse var kun nyttige til let pudsning og omformning af metallet på kanten. I dag kan du med diamantbelægningerne finde stål, der er i stand til slibningsprocessen. De kan være diamanter eller keramiske materialer. Bucks EdgeTek-serie af stål og FlipStik's er 100% diamantbelagt til slibning. FlipStik'erne er lette og kompakte, da håndtaget skrues af stålet og fungerer som en bæretaske. EdgeTek Steels er længere stænger, der hovedsageligt bruges til køkkenknive eller andre større klinger. De kan bruges våde eller tørre.

 

TILSPIDSEDE OG LOMMESTÅL

Disse små slibere bruges til takkede blade, gut hooks og fiskekroge. De sælges ofte i en Pen Style, hvor de tilspidsede stænger bæres i et etui, der ligner en kuglepen.

 

ELEKTRISKE KNIVSLIBERE

Disse knivslibere kommer typisk i form af en rektangulær kasse med en eller flere slidser til at placere bladet i. Et motoriseret hjul drejer for at slibe dit blad, mens du trækker eller skubber det gennem slidserne. Mens elektriske knivslibere er kendte for deres bekvemmelighed og hurtighed, bliver de ofte kritiseret for at give mindre kontrol end håndslibere, for ikke at slibe hele kanten og for manglende bærbarhed.

 

SLIBEVÆSKE

Afhængig af sliberen kan du bruge vand, vandbaseret pudseolie og/eller petroleumsbaseret pudseolie. Vælg én slibevæske permanent; på grund af selve stenens porøse natur er det meget svært at skifte fra et oliebaseret smøremiddel.

 

UDVALG AF KORN

Lavere korntal, betragtet som "grove", er mere aggressive og fjerner mere materiale. "Medium" og "Fin" dvs. højere korntal bruges til retablering og endelig formning. Slibemidlet efterlader mikroskopiske takker langs kanten af ​​din kniv. En barberkant/shaving edge er en poleret kant med takker, der er poleret af. Ved mere krævende brug bidrager savtakker til knivens skæreevne, og en kniv, der er afsluttet med et medium korn, kan skære længere end en kniv, der er taget til en barberkant/shaving edge.

 

Groft korn er godt til at fjerne metal. Medium korn giver en god finish til kødudskæring eller udendørs gøremål, mens fint korn er til barbering af kanter, der kræves i aktiviteter som træudskæring.

 

BUCK KNIVE ER DESIGNET TIL SKÆRING

Venligst ikke smid, bank, lirk eller hug med en Buck kniv. Det er ikke sikkert, og hvis du beskadiger kniven ved at bruge den på den måde, kan det gøre garantien ugyldig. Stærke stød eller vridning kan også beskadige din kniv, eller værre, forårsage en skade. Hvis du har et låseblad, skal du altid kontrollere, at låsemekanismen har sikret kniven åben, før du bruger den.

 

INSTRUKTIONER TIL KNIVPLEJE

 

·      Buck knive er bygget til at holde. Rengøring og pleje af din kniv vil bevare ydeevnen og forlænge din knivs levetid.

·      Hold din kniv tør; det betyder hele kniven, ikke kun bladet.

·      Hold din kniv ren, især bevægelige dele og låseanordninger.

·      Hold din kniv olieret; især drejepunkter og klingen. Oliér mindst to gange om året.

·      Hold din kniv skarp; en skarp klinge er sikrere end en sløv.

·      Forsøg ikke selv at reparere en beskadiget kniv. Send det til os, og så vi vil gøre vores bedste for at gøre den så god som ny.

·      Opbevar din kniv på et tørt sted.

 

 

RENGØR HELE KNIVEN REGELMÆSSIGT

 

Det inkluderer bladet, drejepunkter og låsemekanismer. Det er bedst ikke at dyppe kniven i væske, men hvis du gør det, skal du sørge for at tørre din kniv grundigt. Sprayrens er et godt alternativ. Rengør og oliér din kniv regelmæssigt for at undgå klistrede rester, let overfladeoxidation og begyndende rust. Smør altid din kniv efter rengøring, vi anbefaler at bruge Wax Lubricant. Det vil smøre, forsegle og beskytte din kniv mod overfladeoxidation og korrosion fra fugt.

 

ANBEFALEDE RENSEMIDLER

 

Vi anbefaler at bruge et restfrit, mildt rengøringsmiddel på din kniv og at oliere den regelmæssigt.

 

En ikke-slibende metalpolering kan bruges til at fjerne overfladeoxidation, rust eller pletter. Klæbrige rester på dine klinger og andre ståldele kan fjernes med milde rengøringsmidler.

 

Til rengøring af håndtag anbefales milde rengøringsmidler.

 

Brug ikke skrappe rengøringsmidler, der indeholder klor som vaskepulver. De kan fremskynde korrosion af metallet.

 

MISFARVNING ER ET TEGN PÅ OXIDATION

 

Hvis du ser, at metallet får en blå, grå eller sort farve, er det et tegn på oxidation og en forløber for rust.

 

Rustfrit stål, som Buck bruger, misfarves ikke let. Hvis du bemærker en ændring i metallets farve, skal du straks rengøre det. Det er et tegn på rust, som er på vej.

 

Misfarvning er almindelig for ikke-rustfrit stål. Men regelmæssig rengøring vil forhindre metallet i at ruste.

 

SLIP AF MED RUST

 

Rust er rødbrun i farven og vil æde gruber ind i din klinge og forurene det, du skærer. Let rust kan renses og fjernes med olie. Kraftigere rust kræver mere slibende behandling.

 

En ikke-slibende metalpolering kan bruges til at fjerne rust.

 

 

Paul Bos Varme behandling

Vi giver kredit, hvor der skal krediteres. Uden denne mand ville vi ikke have det patenterede varmebehandlingssystem, der har gjort vores klinger så legendariske, som de er.

Paul Bos, en nationalt kendt varmebehandlingsautoritet, har varmebehandlet siden 1956.
Før hans pensionering fra Buck Knives i 2010 hjalp han 70 % af USA's specialknivmagere samt overvågede al varmebehandlingen på Buck Knives fabrikken, hvor han var i stand til at rådgive Bucks ingeniører. Pauls tilhørsforhold til Buck Knives går tilbage til hans tidlige år, da han arbejdede på specialknive for Al Buck i slutningen af ​​1950'erne. Buck Knives fortsætter med at drive Pauls varmebehandlingsvirksomhed ud af vores fabrik, nu ledet af Paul Farner, som arbejdede under Bos i mange år.

Den proces, Bos udviklede, som involverer opvarmning, frysning og derefter genopvarmning af stålet er som ingen anden i branchen, og det er grunden til, at Buck-knive er berømte for at være skarpere, lige fra den kommer ud af kassen, og den holder sig skarp længere.

I 2007 modtog Bos "Blade Magazine Industry Achievement Award" for de bidrag og fremskridt, han gjorde inden for varmebehandlingsteknologi. Desuden blev han i 2010 optaget i "Blade Magazine Cutlery Hall of Fame©" som en anerkendelse af næsten 50 år som den førende autoritet inden for varmebehandling af stål til knivblade.

"Ingen kunne matche Pauls dedikation til kunsten at varmebehandle knivblade eller hans urokkelige engagement i at støtte specialfremstillende knivmagere over hele verden. Han er et levende bevis på overbevisningen om, at der skal mere til end blot at bruge godt stål til at lave et fint blad; det er hvad du gør med stålet, der gør forskellen," sagde Chuck Buck, formand for Buck Knives.

Selv i sin pensionering fortsætter Bos i en rådgivende rolle for Buck Knives og tager på ture til fabrikken i Idaho efter behov.

 

VARMEBEHANDLING

HVAD ER VARMEBEHANDLING?

Varmebehandling er den proces, der bruges til at bibringe specielle kvaliteter til metaller og legeringer (hårdhed, styrke, duktilitet osv.). Når varme og efterfølgende afkøling påføres metaller i deres faste tilstand, ændres de fysiske og strukturelle egenskaber (men ikke den kemiske sammensætning) af disse metaller. Forskellige metaller reagerer på behandling ved forskellige temperaturer. Hvert metal har en specifik kemisk sammensætning, så ændringer i fysiske og strukturelle egenskaber finder sted ved forskellige, kritiske temperaturer. Afhængigt af den anvendte temperatur kan disse ændringer repræsentere en ændring i kornstørrelse, stigning i sejhed, fjernelse af indre spændinger eller dannelse af en hård overflade på en duktilkerne. Ud over ændringer induceret af varme har afkølingshastigheden og -metoden en effekt på de strukturelle egenskaber. For eksempel i kulstofstål vil en hurtig afkøling give et metal med en hård struktur, mens en langsom afkøling vil give den modsatte effekt. Selv små procentdele af grundstoffer i metalsammensætningen, såsom kulstof, vil i høj grad bestemme den temperatur, tid, metode og afkølingshastighed, der skal bruges i varmebehandlingsprocessen. For at opnå de ønskede varmebehandlingsresultater er det afgørende for os at kende, hvilken type metal der indsendes til behandling og de ønskede resultater (Rockwell Hardness).

 

Garanti & Reklamationsret

Har du købt din vare her hos os, har du 2 års reklamationsret, kontakt os på mail: reparation@isbrandcompany.dk

Har du købt den hos en forhandler, henvend dig hos dem og husk at medbring kvittering.